ANNOSKAHVI

ANNOSTETTU - ÄLYKÄS VALINTA

Oletko koskaan miettinyt, onko aamunespressosi hyvä valinta ympäristön kannalta? Tutkimus* osoittaa, että annoskahvi voi itse asiassa olla ympäristölle parempi kuin suodatinkahvi. Miksi? Tämä johtuu siitä, että keittäessäsi Nespresso-kahvia käytät vain tarkan määrän kahvia ja kuumaa vettä jokaiseen kuppiin. Näin vältetään kahvin, veden ja energian hukkaa.

Jotkut voivat ajatella, että annoskahvi voi olla ympäristön kannalta huono valinta muihin kahviratkaisuihin verrattuna. Mutta ymmärtääksemme tuotteen ympäristövaikutuksia, meidän on tarkasteltava tuotteen koko arvoketjua. Pavusta kuppiin.

Kaiken kahvin kohdalla suurin ympäristövaikutus tapahtuu kotona, kun keität kupin kahvia ja kun kahvi kasvatetaan ja korjataan. Pakkaus on vasta kolmanneksi suurin tekijä. Siksi tarkan kahvimäärän käyttäminen kapselissa ja kahvin hukkaamatta jättäminen yhdistettynä kestävien viljelykäytäntöjen edistämiseen ja energiatehokkaiden laitteiden käyttämiseen ovat avainasemassa kestävän kahvikupillisen valmistamisessa.

*Positive Cup -raportti 2020, lue lisää täältä.

Tiesitkö?

 

•Olemme pienentäneet kupillisen Nespresso-alkuperäistä hiilijalanjälkeä 24 % vuodesta 2009*.

• Nykyään alkuperäiset kapselimme on valmistettu 80 % kierrätetystä alumiinista ja vertuo-kapselit 85 % kierrätetystä alumiinista.

• Vuonna 2020 panostimme kierrätystoimintaan yli 59 miljoonaa euroa.

Voiko Nespresso-kahvi olla kestävä valinta?

Riippumattomat asiantuntijat – käyttämällä niin kutsuttua elinkaariarviointia* – ovat havainneet, että annoskahvilla voi olla samanlainen ympäristövaikutus – tai jopa parempi suorituskyky – kuin muilla kahvin valmistustavoilla. Miksi? No, Nespresson kaltaisella tarkkuuskulutusjärjestelmällä käytät juuri oikean määrän kahvia, vettä ja energiaa yhden kupin valmistamiseen. Muilla valmistusmenetelmillä on helppo annostella kahvia liikaa, keittää enemmän kuin juot tai jättää keittolevyn käymään pidempään kuin on tarpeen.

*LCA-tutkimus, lue lisää täältä.

Napsauttamalla "Hyväksy kaikki" hyväksyt sen, että voimme kerätä tietoja sinusta eri tarkoituksiin, mukaan lukien: Toiminnallisuus, Tilastot ja markkinointi